Ezen a héten zajlik a kormánytisztviselői véradó hét Csongrád megyében.

Idén ismét két alkalommal szervezett véradást a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A novemberi véradó hét jelenleg is zajlik a szervezetben: tegnap Szegeden, a Rákóczi téri, központi épületben a Szegedi Regionális Vérellátó Központtal közösen szervezett kiszállásos véradáson közel 160-an jelentek meg. A hét többi napján, Hódmezővásárhelyen, Makón, Szentesen és Csongrádon további csaknem 70 fő ad vért a helyi véradó pontokon. Így ezúttal is a 230 főt közelíti a megyében véradásra jelentkezett kormányhivatali munkatársak száma, a két véradó héten, júniusban és novemberben pedig a 450 főt is meghaladja összesen.

„A Csongrád Megyei Kormányhivatal mindig is kiemelten kezelte és kezeli a véradás megszervezését és lebonyolítását, mert úgy gondoljuk, hogy állami tisztviselőként a mi véradásunk nem csak a biztonságot növeli, hanem példát is mutat. A társadalom iránti elkötelezettségünket is kifejezzük az által, hogy véradáson veszünk részt, hiszen az életet mentő vérkészítményekre szoruló honfitársaink gyógyulását segíthetjük.” – mondta a sikeres akciók kapcsán dr. Juhász Tünde, kormánymegbízott.  

Véradó hetet nyár elején és a tél közeledtével szerveznek a kormányhivatalokban. Nyáron gyakran csökken a véradás intenzitása, ezért is szerencsés, hogy a Kormánytisztviselői véradó hét egyik időpontját júniusi időszakban jelölték meg a kezdeményezők. A novemberi időpont pedig azért célszerű, mert a téli ünnepek ideje alatt szintén nehezebb elérni a donorokat, ezért stabil vérkészletre van ilyenkor is szükség. Immár tizenhatodik alkalommal adnak vért a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai.

Holnap Hódmezővásárhelyen, Vérellátó Osztályon, a  Dr. Imre József u. 2. alatt 8 és 10 óra között a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal 23 munkatársa fog megjelenni.  


Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest