Hódmezővásárhely polgármesterét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet elkövetett rágalmazás miatt perelte be Szabó Bálint. Saját állítása szerint mint magánszemélyt, nem mint polgármestert, Márki-Zay Péter mégis hivatali autóval, közpénzen érkezett a Makói Járásbíróságra. Szerinte ez rendben is van így, bár lehet annyira mégsem, mert visszafelé már az ügyvédje autójával hajtottak el valahová.

– Tíz éves munkásságom alatt senki nem engedte meg magának azt a pofátlanságot, még Botka László polgármester sem, pedig volt vele számos vitám, hogy engem többszörösen elítélt bűnözőnek nevezzen, és ezzel megrágalmazzon. – mondta el Szabó Bálint a Makói Járásbíróságon tett Márki-Zay Péterrel közös meghallgatásuk után.

A jogász feljelentést is tett aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet elkövetett rágalmazás miatt, ennek az ügynek volt ma egy állomása Makón, ahol a bíróság a két fél kibékítésére tett kísérletet.

– Én elmondtam, hogy amennyiben a politikai véleményem megbántotta Szabó urat, akkor természetesen ezért elnézést kérek, ő fenntartotta a vádat, hogy itt tényállításról volt szó, és én lejárattam. – mondta el Márki-Zay Péter, miután kijött a bíróságról, hozzátéve, hogy továbbra is fenntartja, ezt politikai véleményként mondta.

Érdekes azonban, hogy míg Szabó Bálint állítása szerint magánemberként tett állítása miatt áll majd a bíróság elé a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter az önkormányzat autóját és sofőrjét használta arra, hogy áthozzák Makóra egy magánvádas eljárásra, vagyis közpénzen fuvaroztatja magát egy olyan ügyben, amihez Szabó Bálint szerint semmi köze az önkormányzatnak.

A polgármester arra a kérdésünkre, hogy ez szerinte rendben van-e így azt válaszolta, hogy szerinte ez a hivatali működésének a része, ugyanúgy, ahogyan „én most a munkaidőmben itt vagyok”. A polgármestert azonban látszott, hogy nagyon felbosszantotta az egyébként teljesen jogos újságírói kérdés, annyira, hogy pár perc múlva visszajött Szabó Bálint sajtótájékoztatója közben.

Nem hagyta, hogy a sajtó képviselői kérdéseket tegyenek fel a jogásznak és újra a menetrendszerű vádaskodásba kezdett, azt állítva, hogy „gyakorlatilag eddig a város valamennyi polgármesterét hozták hasonló tárgyalásokra, sőt a Fidesz helyi elnökét is” (ennek utána fogunk majd járni, mert szinte biztos, hogy ez ebben a formában egy újabb hazugság – a szerk).

Márki-Zay Péter ezután szóváltásba keveredett Szabó Bálinttal is, aki a szintén ott lévő ügyvédjét (meglepetés: Litresits Andrást, aki egyben Szabó Bálint szerint Czeglédy Csabát és Botka Lászlót is képviseli), inkább arra kérte, javasolja a polgármesternek, hogy „jogában áll hallgatni”, Márki-Zay Péter ugyanis ismét több olyan állítást tett, ami miatt rágalmazásért be lehet perelni.

A „hivatali autó-gate” azonban mégsem lehetett annyira kimagyarázható úgy tűnik, mert a polgármester az ügyvédje autójába szállt be, és elhajtottak valahová, talán vissza Hódmezővásárhelyre (nem mintha ez sokat számítana, miután az autó és a sofőr közpénzen jött Makóra, így nyilván úgy is fog visszamenni, hacsak nem repül, vagy teleportál, de ez utóbbinak még talán nincs kidolgozva a technológiája).

Valószínűleg ezzel az akcióval csak azt akarta elkerülni Márki-Zay Péter, hogy megörökítse a sajtó, hogy beszáll a hivatali autóba és elmegy (spoiler: a sajtó nem hülye, már megvolt MINDENKINEK, ahogy megérkezik, szóval tökmindegy lett volna).

Arra mindenesetre nagyon kíváncsiak leszünk, hogy amennyiben a magánvádas eljárás tárgyalásaira járkálást Márki Zay Péter „a hivatali működésének a részeként” tekinti a “munkaidejében”, akkor legközelebb is így jön-e majd Makóra, vagy máshová, ahol éppen beperelik?

Fogadjunk, hogy nem?

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest