Hírek Kiemelt hírek Makó

Farkas Éva Erzsébet: Makó előrelép!

Lázár János országgyűlési képviselőnkkel egyeztetésen vettünk részt Dr. Szabó Tündével, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárával a makói újvárosi kézilabda munkacsarnok beruházásával és a Hagymatikum gyógyfürdő uszodakomplexum fejlesztésével kapcsolatban – írja Makó polgármestere a közösségi oldalán.

A polgármester a posztjában kiemelte, véglegesültek az Újvárosi Református Egyházközséggel az ajándékozási szerződés feltételei, bejegyzésre kerültek a telekalakítási módosítások. A Nemzeti Sportközpont a beruházás megvalósítására megkötötte önkormányzattal az együttműködési megállapodást, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. rendelkezésre bocsátotta az előkészítési folyamatok megfelelőségi nyilatkozatát, a közművesített terület ingyenes átadásáról a magyar állam részére megszületett szeptember végén a képviselő-testületi döntés.

Leadták az engedélyes terveket is a Nemzeti Sportközpont felé. Jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyó nyilatkozatára várnak, ebben kérték államtitkár asszony segítségét, hogy az engedélyezési eljárás, miniszterelnökségi jóváhagyás, majd a kivitelezési közbeszerzés minél hamarabb megindulhasson.

Egyeztettek továbbá arról a kormányzati előterjesztésről, mely a Hagymatikum gyógyfürdő új beruházásának módosítását tartalmazza, amelynek köszönhetően az uszodakomplexum a Nemzeti Sportközpont beruházásaként és fenntartásában valósulhat meg a jövőben. A kormányzati döntés várhatóan november végén születik meg.