Hírek Kiemelt hírek Makó

Újabb bérlakások újultak meg a Honvéd-program részeként

A Berzsenyi utcában lévő három bérlakás átadása után most újabb hét, Paizs és Dembinszky utcai lakás átadására került sor. A felújított, modern ingatlanok nemcsak kívülről, belülről is megújultak.

Dr. Sánta Sándor az átadás kapcsán felelevenítette, hogy honnan indult a projekt története, hiszen mintegy húsz éve dolgozik a városrészért. Az önkormányzati képviselő elégedettségét és örömét fejezte ki az elkészült lakások láttán. Farkas Tamás, a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta: a  Honvéd-program két részből áll; a szoft programok azok amelyek a roma önkormányzat munkájával egybeforrnak a közösségépítés, felzárkózás miatt.

navigate_before
navigate_next

Az átadásra került hét bérlakás nemcsak kívülről, belülről is megújult. Silye Zoltán, a Silye és Fiai Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: csak a tartó falak maradtak meg, minden egyes műszaki tartalom, a villamoshálózattól, a gépészettől kezdve a vízvezetékrendszerig, valamint a külső és belső nyílászárók és a hőszigetelő-rendszer kívül-belül, még a padlástérben is teljesen megújult. Ennek eredményeként a lakások komfortfokozata magasabb lett, a változás a helyi rendeletnek megfelelően a bérleti díj emelkedését is jelenti.

– Ez olyan nekünk, mint egy szép álom! – fogalmazott Horvát István, az egyik bérlakás régi-új lakója, aki feleségével költözik vissza hamarosan. Mint elárulta, az unokákat is nagyon várják már.

Az eddig átadott 10 lakásba ugyanazon bérlők költöznek vissza, akik az ingatlanokat korábban lakták. A program keretében hamarosan várhatóan négy új bérlakás is megújul, közülük három vonatkozásában már szociális lakás pályázat kiírására került sor.