Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Czirbus Gábor is koszorút helyezett el a milleniumi ünnepségen Lengyelországban, az egészségé volt a főszerep a Hagymatikumban, Márton napot ünnepelt Lázár János és családja, a jövő héten ködös és napos idő váltakozik, fokozatos lehűléssel – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Az újonnan létrejövő lengyel állam 100. évfordulója alkalmából érkezett Radomskoba Czirbus Gábor, amelyről közösségi oldalán számolt be. Az alpolgármester a Lengyel-Magyar Baráti Társaság képviselőivel is tárgyalt.

Számos program várta vasárnap azokat, akik ellátogattak a Hagymatikumba, hiszen a belépőjegyükkel több ingyenes szolgáltatást is igénybe vehettek a fürdőzők – mindezt az egészségfejlesztés jegyében.

Pécskán és Aradon is felelevenítették a múltat: november 10-én a makói Szirbik Miklós Egyesület és a kiszombori Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör Pécskára és Aradra látogatott.

A térség országgyűlési képviselője a Márton-napi készülődésről töltött fel videót a közösségi oldalára. Az ünnepi menüről és a Márton-nap hagyományáról is szó esik a videóban.

A jövő héten folytatódik a ködös, napközben jellemzően napos, száraz idő. A hét elején helyenként még akár 20 fok is lehet, aztán fokozatos lehűlés várható. Vasárnap néhol napközben is csak 6 fokig melegszik az idő, s ekkor helyenként akár hózápor is lehet.

A mai napot pedig Avicii dalával indítjuk!