Hírek Kiemelt hírek Makó

Az egészségé volt a főszerep a Hagymatikumban

Számos program várta ma azokat, akik ellátogattak a Hagymatikumba, hiszen a belépőjegyükkel több ingyenes szolgáltatást is igénybe vehettek a fürdőzők – mindezt az egészségfejlesztés jegyében.

A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén a Dél-Alföldi Régióban EFOP pályázatnak köszönhetően a régió több mint húsz fürdőjében készül ingyenes egészségszolgáltatásokkal a Dél-Alföldi Fürdők Egyesülete és a Közép-Kelet Európai Rekreációs Társaság. A mai napon a szűrővizsgálatok mellett táplálkozási tanácsadással, vízi tornával és aerobikkal, a gyerekeknek pedig sport- és kézműves foglalkozásokkal is készültek, de a rendkívül népszerű szaunaszeánszok sem maradtak el.

navigate_before
navigate_next

Mint Márton Mária, a Dél-Alföldi Fürdők Egyesületének elnöke portálunknak elmondta: a pályázat részeként minden résztvevő fürdőben két alkalommal tartanak ingyenes egészségszolgáltatásokat.

– Úgy gondolom, hogy a fürdő maga egy rekreációs központ; vannak itt gyógyászati tevékenységek, foglalkoznak itt iszapkezelésekkel, masszírozással, és ezt mindenképpen jól kiegészíti az a program, amit mi ide hozunk – fogalmazott Márton Mária.

Az ingyenes szűrővizsgálat lehetőségével élt Hunyadi Gábor is, aki Kiskunmajsáról érkezett Makóra. Mint elmondta, azért jött el, mert szerinte az egészség a legfontosabb, a mai nap során pedig a többi szolgáltatást is ki fogja próbálni.