Hírek Kiemelt hírek Makó

Megnyitotta kapuit a JAG a nyolcadikosok előtt

Nyílt nappal várta a Makói József Attila Gimnázium szombaton a pályaválasztás előtt álló fiatalokat: a nyílt órák mellett részletes felvételi tájékoztatóval és területi matematikaversennyel is készült az intézmény.

– A nyílt nap egy nagyon fontos állomása a beiskolázási folyamatunknak, ugyanis ez egy olyan lehetőség, amikor a potenciális gimnazisták, a végzős nyolcadikosok megtekinthetik élőben is azokat az órákat, amiket nagy valószínűséggel a következő tanévben személyesen is meg fognak élni – fogalmazott Huszár Szabolcs. A Makói József Attila Gimnázium intézményvezető-helyettese továbbá hozzátette: ez egy olyan személyes betekintést jelent az iskola életébe, ahol 15 óra közül választhatnak az érdeklődők; többek között fakultációs, első és második idegennyelves órákból. A minden évben megrendezésre kerülő nyílt napon általában mintegy 150 diák vesz részt, idén is sok emberre számítanak.

navigate_before
navigate_next

A nyílt napon az összes tagozat bemutatására sor került: a humán, biológia, média és angol tagozatok mellett népszerűnek számít a matematika és informatika tagozat is. A nyílt órákat követően 10:45-től részletes tájékoztató várja a résztvevőket, ahol a felvételiben bekövetkezett változásokról tudhatnak majd meg többet. Ennek kapcsán Huszár Szabolcs elmondta: az írásbeli mellett több tagozaton szóbeli követelményeknek is eleget kell tenni. Az intézményvezető-helyettes  továbbá felhívta a figyelmet, hogy a gimnázium ingyenes felvételi előkészítőket tart egészen januárig, a központi felvételiig, minden héten, összesen hét alkalommal.

A rendezvényt délután egy területi matematikaverseny zárja majd, amelyről a résztvevő nyolcadikosok értékes díjakkal távozhatnak.