Hírek Kiemelt hírek Térség

Látványterv is van a palotai művelődési házhoz

Elkészült néhány előzetes terv a felújításhoz, amelyeket először nálunk láthatnak. 300 millió forintos, száz százalékos támogatásra pályázik a település, hogy végre igazi otthona legyen a közösségeknek az intézmény.

Mint korábban beszámoltunk róla, Csanádpalota képviselő testülete döntött arról, hogy pályázatot ad be a Kelemen László Művelődési Ház felújítására. A 70-es években átadott épület már igencsak rossz állapotban van,  a tető egy része beázik, az áramvezetékek elavultak, és a vizesblokkra is jobb nem ránézni.

– Ha nem lenne pályázati forrás, akkor az önkormányzatnak mindenképpen pénzt kellene elkülönítenie, hogy rendbe hozzuk. A mai kor követelményeinek ez a Művelődési Ház messze nem felel meg, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a környékben lévő, nálunk sokkal kisebb települések is túl vannak az ilyen intézményeik felújításán. Az pedig különösen jó, a ritka alkalmak egyike, amikor száz százalékos pályázati támogatással tehetjük ezt meg. – mondta el a testületi ülésen Nyergesné Kovács Erzsébet.

navigate_before
navigate_next

A felújításhoz már néhány előzetes látványterv is elkészült, vagyis bár nem biztos, hogy minden tekintetben így nézne ki az új épület, ha megnyerik a pályázatot, de az jól látszik rajta, mit szeretne megvalósítani az önkormányzat.

A jelenleg funkció nélküli, 26 méter magas kémény a legszembetűnőbb, amelyben – ha minden jól megy – Magyarország legnagyobb mászó fala várná azokat, akiknek nincs tériszonya.

navigate_before
navigate_next