Hírek Külföld

Betörtek és elfoglaltak egy irodát a migránsok Athénban

Ahogy arról korábban beszámoltunk, név nélküli bankkártyákat találtak a migránsoknál a Balkánon, amelyeken szerepelt az ENSZ UNHCR és az EU logója, adta hírül a Nova24. Az Origo utánanézett a rejtélyes név nélküli bankkártyáknak, és kiderült, hogy az nem csalás.

A kártya kibocsátásának szinte alig van feltétele, még az sem kell, hogy a kontinensünkre érkező menekült státuszban legyen. Az ENSZ és az EU által közösen működtetett programot pedig az európai polgárok állják. A portál tovább vizsgálódott az ügyben, és kiderült az is, hogy refugee.info nevű oldal is ezerrel propagálja a GREECE CASH ALLIANCE (GCA) programot, sőt, az oldalra látogatva azzal is szembesülhetünk, hogy az EU egy külön apparátust is fenntart abból a célból, hogy a hét öt napján telefonon segítsék a migránsokat a név nélküli bankkártyához jutni.

Az ügyfélszolgálatot még egy tájékoztató videón is reklámozzák, nehogy esetleg elkerülje a bevándorlók figyelmét az ingyen pénzt biztosító lehetőség. Hogy mikre nincs pénz az EU-ban, mi? Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága a nagy sikerű programot még egy erősen kamuszagú propagandavideóval is megtámogatta a keresztény és muszlim migráns békés együttéléséről. A valóság kicsit karcosabb, mivel nemrégiben Athénban 50 bevándorló betört és elfoglalt egy, a kártyát kibocsátó irodát, mivel sérelmezték, hogy késnek a kártyákkal. A dolgozókat ki kellett menekíteni.

Borítóképünk illusztráció.