Belföld Hírek

Újra Budapesten van a migráns, aki megerőszakolt egy magyar lányt

A 18 éves afgán férfi egy gíroszos mosdójában erőszakolt meg egy magyar lányt szeptemberben. A migránst Ausztriában fogták el a helyi hatóságok, két hónap elteltével pénteken kiadták Magyarországnak.

Az Origo információi szerint éppen kihallgatják és őrizetbe is fogják venni azt a 18 éves afgán férfit, aki szeptember 19-én hajnalban egy József Attila utcai gíroszos mosdójában megerőszakolt egy 21 éves magyar légiutas-kísérő lányt.

Az eset előtt kétszer is mutogatta magát a szatír férfi nyáron Magyarországon. Júniusban a Király utca és Lövölde tér között, júliusban pedig a Dohány utcában. Úgy tudjuk, ezekkel is megvádolják majd a magyar nyomozók Sarhadi Bilal Ahmadot, aki megszökött a nemi erőszak után. Azonnal európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Másnap késő este, Ausztriában, Linz környékén találtak rá.Egy Frankfurtba tartó vonaton igazoltatták, az elfogató parancs alapján elfogták, majd kiadatási őrizetbe vették.

Az osztrák hatóságok szerdán döntöttek úgy, hogy két hónap elteltével kiadják a férfit Magyarországnak, aki pénteken érkezett meg Budapestre.