Negyedik alkalommal rendezték meg a Gépmustrát a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Ezen a programon a végzős általános iskolások az intézménnyel és az ott folyó munkával ismerkedhettek meg.

A Szakmák útja elnevezést kapta a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola nyílt napja, a Gépmustra. Ezen a napon a nyolcadik osztályosok megismerkednek az intézményben tanulhat szakmákkal, az iskolával, a tanárokkal és az eszközparkkal is.

– Az utat több, mint 30 állomáson keresztül járhatták be a diákok. Nagy örömömre szolgál, hogy 248 regisztrált tanuló érkezett a mai napon és ebben a számban nincsenek benne a szülők és azok, akik nem regisztráltak – fogalmazott Horváth Zoltán igazgató.

Az állomások által a diákok kipróbálhatták azokat a 3D-s programokat, amellyel kertet vagy gépet tudnak tervezni, de a virágkötészet, az állatgondozási alapok és a gépészeti alapismeretek mellett az új, mikroszaporítási anyagvizsgálattal is találkozhattak. Az iskola pályáján igazi nagy erőgépeket és munkagépeket állítottakki, amik az iskola tulajdonát képezik, továbbá a környék gazdálkodói hoztak be. Ezek között megtalálható volt egy ISOBUS kapcsolattal rendelkező erőgép és bálázó, mint munkagép.

Kuriózumként a kezükbe foghatták a 2020-ban piacra kerülő Lamborghini sportautó kipufogó rendszerét, melyet egy volt galambos tanuló tervezett. A résztvevők betekintést nyerhettek a szerszámkészítés rejtelmeibe is, hiszen régi-új szakmaként iskolánkban szeptembertől újra oktathatjuk ezt a szép és kiváló szakmát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest