Hírek Kiemelt hírek Makó

Megkapták a fecskelakások kulcsait – négy pár költözik a Fűrész utcába

Még júniusban fogadta el a képviselő-testület a fecskelakás koncepciót, melynek eredményeképp most négy pár költözhet be a Fűrész utca 28-as szám alatti felújított lakásokba.

2014-ben indította el az önkormányzat annak a koncepciónak az előkészítését, amely tartalmazza, hogy Makó Város Önkormányzata elkötelezettséget vállal a fiatalok támogatásában, ezzel több támogatási rendszert is létrehozva. A Fecskelakás program részeként összesen 20 millió forintból újult meg négy lakás a Fűrész utca 28-as szám alatt, amelyre szeptember végétől pályázhattak a 35 év alatti párok és családok. Szeptember 13-án került sor a kivitelezési szerződés aláírására, a felújítást a SZAK-MA CENTER Kft. végezte.

navigate_before
navigate_next

A felújított, modern ingatlanok kulcsait csütörtök délután vehették át a sikeres pályázók – a 210 Forint / m2 bérleti díjú fecskelakásokra összesen 37-en jelentkeztek. Farkas Éva Erzsébet polgármester kiemelte: a cél, hogy az öt évet követően a fecskelakások lakói végleges letelepedésüket is városunkhoz kössék.

A négy lakás egyikébe költözik hamarosan Vizi Dávid Máté és párja, Kozma Petra. Mint elárulták, többször pályáztak már lakásokra, és nagyon örülnek, hogy most sikerült. A pár eddig albérletben lakott, a céljuk pedig, hogy lakást vásároljanak, így hatalmas segítség számukra a Fecskelakás program.