Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Vidéki múzeumok vezetői találkoztak Makón, jövő decemberre újulhat meg az ENI konyhája, hegymászó élményeiről mesélt Kerekes Éva, folytatódott az Őszi sporthetek – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége őszi közgyűlését tartja a városban. Mintegy 40 intézmény részvételével zajlik a szakmai egyeztetés két napon keresztül. Évente két alkalommal, ősszel és tavasszal tartanak közgyűlést, amikor lehetőség van az aktuális problémák, jogszabályi változások megbeszélésére is, tudtuk meg Szikszai Zsuzsannától a József Attila Múzeum vezetőjétől.

Sikeresen pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Makói Egyesített Népjóléti Intézménnyel közösen: ennek köszönhetően a Kálvin téri bölcsőde épületében található konyhát tudják rendbe hozni. A beruházás 2019. december 31-ig készülhet el.

Telt házas előadást tartott Kerekes Éva hegymászó. A Korona Szálló alsó termében megrendezett interaktív előadáson a kezdetektől egészen a Manaslu meghódításig mesélt az érdeklődőknek. Aki szeretett volna, be is öltözhetett egy igazi hegymászó ruhájába.

A nemrégiben megrendezésre került Mentornap után most nyílt napokkal készül a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma: a tegnapi napon a szakgimnáziumi képzésekről tudhattak meg többet az érdeklődő végzősök.

Harmadik hetébe lépett az Őszi sporthetek; a népszerű programsorozat keretében minden héten más-más sportágban mérkőzhetnek meg a középiskolás diákok. Ezen a héten a kosárlabdáé a főszerep.

Akár már csütörtökön megszülethet az elsőfokú ítélet Szeviép-ügyben – nyilatkozta Szabó Bálint az ügy károsultjainak ügyvédje.

Sajtótájékoztatót tartott Makón az MSZP az Európai Ügyészséghez csatlakozásról indított aláírásgyűjtésről. A szegedi szocialista országgyűlési képviselő képviselő szeret beszélni a rendszerszintű korrupcióról, Botka László első fokon jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésért elítélt közvetlen munkatársairól már kevésbé.

A mai napot pedig Ed Sheeran dalával indítjuk!