Hírek Kiemelt hírek Makó

Szabó Sándor: Parkolóbérlet-botrány? Majd válaszolni fogok máskor.

Sajtótájékoztatót tartott Makón az MSZP az Európai Ügyészséghez csatlakozásról indított aláírásgyűjtésről. A szegedi szocialista országgyűlési képviselő képviselő szeret beszélni a rendszerszintű korrupcióról, Botka László első fokon jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésért elítélt közvetlen munkatársairól már kevésbé.

– Az Európai Unió rájött, hogy éves szinten 50 milliárd euró így vagy úgy eltűnik a tagállamok támogatásaiból – indokolta meg Szabó Sándor, miért indítják el 2020-tól az Európai Ügyészséget, amely az uniós források felhasználását ellenőrizné.

Az országgyűlési képviselő szerint vannak egyébként már most is hasonló szervezetek, mint például az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF).

Tudják, ez az a szervezet, amelynek a jelentéséből kiderült a szocialista kormányzat alatti budapesti 4-es metró környéki korrupció, ami miatt mintegy 60 milliárdot kérhet vissza az Európai Unió.

Rendszerszintű korrupció felemlegetését éppen ezért furcsa szocialista szájból hallani, de van ilyen. Szabó Sándor szájából meg végképp, aki hogy, hogy nem, véletlenül szintén rajta volt a szegedi városvezetés parkolóbérlet-listáján (a makói szocialista Gazdag Jánossal együtt).

Tudják, amelyben első fokon jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésért már elítélték Botka László közvetlen munkatársait.

– A mai sajtótájékoztató témája nem ez, úgyhogy ha ezzel kapcsolatban kívánok bármit is elmondani, akkor el fogom mondani – reagált az ezzel kapcsolatos kérdésre az MSZP országgyűlési képviselője.

Aztán annyit azért még hozzátett, hogy szerinte minden a jogszabályoknak megfelelően történt. (Meglepetés: nem. Miközben a bérletosztogatás jó pár évvel korábban megkezdődött, az ezt szabályozó közgyűlési rendelet csak 2013. január 1-jén lépett hatályba.)

A szocialista országgyűlési képviselő végül egy „majd válaszolni fogok máskor”-ral zárta le a témát.

Eljött Makóra ezúttal a hódmezővásárhelyi szocialista alpolgármester Kis Andrea is, ha már rendszerszintű korrupciózásnál tartunk, ő sem a Zuschlag Jánoshoz fűződő kapcsolatáról mesélt, pedig szerintünk az is lenne olyan érdekes, mint az Európai Ügyészséghez való csatlakozás.

Na, de kérdezhetnék: hol voltak a makói szocialisták? Nos természetesen ott volt Buzás Péter is, aki kedélyesen mosolygott és beszélgetett az összegyűlt pár emberrel, de ezúttal, (ki tudja, miért) talán jobbnak látta nem becsatlakozni a két megmondóember sajtótájékoztatójához…