Kiemelt hírek Makó

Jövő decemberre újulhat meg az ENI konyhája

Sikeresen pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Makói Egyesített Népjóléti Intézménnyel közösen: ennek köszönhetően a Kálvin téri bölcsőde épületében található konyhát tudják rendbe hozni. A beruházás 2019. december 31-ig készülhet el.

53 millió forintnyi pályázati forrásból korszerűsítik az ENI Kálvin téri konyháját: a beruházást a Belügyminisztérium 70 százalékban támogatja majd, a 17 százalékos önerőt – 13 millió 250 ezer forintot – az önkormányzat biztosítja majd. A támogatásnak köszönhetően a bölcsőde épületében működő konyhát modernizálják: a padlótól a vízvezetékcsövekig mindent felújítanak, de a szigetelési munka is megvalósul majd. Továbbá kis- és nagy konyhai eszközöket vásárolnak. Baranyi Sarolta élelmezésvezetője a nagy gépekre azért is van szükség, mert a munkafolyamatokat megkönnyíti és meggyorsítja.

Tóthné Balázs Andrea, a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény intézményvezető elmondta, az elmúlt években több sikeres pályázatot is megnyertek az önkormányzattal közösen, így többek között 26 millió forintból megújulhatott az Időskorúak gondozóháza, illetve 18 millió forintból a Kálvin téri bölcsőde konyhájában teljes körű villamoshálózat cseréje is megtörtént. Farkas Éva Erzsébet polgármester hangsúlyozta: a Családok évében nagy hangsúlyt fektetnek a családok támogatására is. Mint elmondta, több fogadóórán is kérés volt a bölcsődei férőhelyek bővítése. A városban három intézmény található, amelyből kettőt az önkormányzat tart fent. Egy pályázatnak köszönhetően 10 újabb férőhellyel tudják bővíteni a bölcsődei ellátást.