Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Újabb kormánybiztosi munkát kapott Lázár János, jól ütemben halad a Makovecz-könyvtár kivitelezése és II. Rákóczi Ferenc emlékévvé nyilvánítanák 2019-et. Tegnap ezekről is olvashattak!

Évekbe telhet még a poloskák megfékezése: az amerikai szakértők a természetes ellenségeikben, a szamurájdarazsakban, magyar kollégáik a poloskafajokat vonzó rovarcsapdák kifejlesztésében, illetve parazitákban látják az invázió megfékezésének lehetőségét. Megerősítést vár a kormány a nemzeti konzultációtól: a kérdőíven arra az alapvető sorskérdésre várják a választ, hogy az Európát érintő népesedési válság és migrációs nyomás fényében Magyarország külső vagy belső erőforrásaira támaszkodjon-e. II. Rákóczi Ferenc-emlékévvé nyilvánítanák 2019-et: az erről szóló határozati javaslatot Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Németh Szilárd, (Fidesz) országgyűlési képviselő nyújtotta be.

Lázár Jánost kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor: feladata, hogy figyelemmel kísérje a folyamatban lévő, uniós és hazai forrásból megvalósuló, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű tram-train mintaprojektet. Vezetőváltás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon: a megyében folytatja pályafutását Dakos József rendőr dandártábornok. Jól halad a Makovecz-könyvtár kivitelezése:

Adventig még sok minden elkészül a könyvtáron és környékén – Makó Híradó

Az épület tetőszerkezet és külső munkálatai szinte teljesen készen vannak, a Deák Ferenc utca egyik oldalán adventig befejezik a járdát és a kerékpárutat, tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet polgármester. A fenyőfavásár is a megszokott helyen lesz.

A napot kezdjük egy Fekete Vonat számmal!