Kiemelt hírek Színes

Hegymászó élményeiről mesélt Kerekes Éva

Telt házas előadást tartott Kerekes Éva hegymászó. A Korona Szálló alsó termében megrendezett interaktív előadáson a kezdetektől egészen a Manaslu meghódításig mesélt az érdeklődőknek. Aki szeretett volna, be is öltözhetett egy igazi hegymászó ruhájába.

Pontosan egy hónapja tért vissza Kerekes Éva a Manaslu megmászásából. A hegymászótanonc azóta számos megkeresést kapott, nemcsak a médiától, hanem különböző előadások megtartásával kapcsolatban is. Mint elárulta, négy iskolában már biztosan fog mesél a tapasztalatairól: a sportról és a hegymászásról.

– Nagyon jól teltek az elmúlt hetek, kipihentem a mászást és újra munkába is álltam – tette hozzá Éva.

Szerda délután a Korona Szálló alsó termében rendezett élménybeszámolót: a telt házas előadásra hegymászó felszereléssel érkezett Éva. Többek között a tetőtől talpig érő pehelyruhát, jégcsákányt, hágóvasat, beülőt, bakancsot és fejvédőt is magával hozott.

– A mászósisakomat és a beülőmet le kell majd cserélnem, ugyanis kifutottak, letelt a használhatósági idejük. Valószínű ezeket a felszereléseket jótékonysági árverésre fogom bocsájtani – mondta a hegymászó. Az előadások során sokszor visszatérő kérdés a közönségtől a toalett használata, de többször felmerül az élelmezés az expedíciók során, illetve az alvásra és a ruházatra is kíváncsiak az érdeklődők.

navigate_before
navigate_next

Éva elmesélte, jól esik neki és hegymászó társának, Herczeg Angelikának is a sok megkeresés, hiszen így széles körben megismerhetik őket. Terveik most is vannak: még sok 8 ezer méter magas hegy vár rájuk.