Példás életmentés történt a városban, hetven év után újra megalakult a József Attila Kör, sikeres volt a Múzeumok Őszi Fesztiválja Makón – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Egy 70 év körüli férfi esett össze biciklijéről leszállva az utcán Makón. Ezt látva egy rendőr járőrpár és egy laikus nő sietett gyorsan az idős úr segítségére – az időben megkezdett életmentésnek köszönhetően az urat stabil állapotban tudták a kórházba szállítani.

A második világháború után a makói gimnáziumban alakult meg a József Attila Kör. Az egykori szellemi műhely hagyományára építve, közel hetven év után újra megalakult a kör hétfő este a könyvtárban.

2018. október 1. és november 11. között ismét megrendezték a nagy sikerű országos rendezvénysorozat, a Múzeumok Őszi Fesztiválja, melyhez a makói József Attila Múzeum immár 3. alkalommal csatlakozott.

Az ötéves középmértéket meghaladó börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyész a Szeviép egykori vezetőire a Szegedi Járásbíróság előtt csődbűntett miatt folyó per hétfői tárgyalási napján.

Közép-Európa gazdasági növekedése kétszer nagyobb az európai átlagnál, amire Kína is felfigyelt – mondta Orbán Viktor kormányfő hétfőn Sanghajban, az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE).

A mai napot pedig Mark Ronson és Bruno Mars dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest