Információnk szerint korántsem csak technikai okai vannak annak, hogy csúszik a legeslegújabb országos ellenzéki formáció, Márki-Zay Péter mozgalmának hivatalos bejelentése. Sokkal inkább úgy tűnik, mindenki számára vállalhatatlan az új „Messiás”.

Többször megírtuk, hogy Márki-Zay Péter és unokatestvére, az LMP-ből kibukott Hadházy Ákos „családi vállalkozásban”szervezik az n+1-edik kormánykritikus formációt. Vásárhely celeb polgármestere előbb egy Facebook-prédikációjában bejelentette, személy szerint ő lesz az új országos ellenzéki mozgalom/párt vezetője, majd a 168 Órának is elismerte, hogy elnökként vezeti majd a szervezetet.

Azt a szervezetet, melynek születésénél a „rokonok” mellett nem más bábáskodik, mint a politikusként többször megbukott balliberális médiaügyvéd, Magyar György. Az ügyvédceleb az ATV október 19-i Egyenes beszédében elismerte, ő intézi a Mindenki Magyarországa névre hallgató egyesület (mozgalom/párt) bejegyzését, és sejtelmesen hallgatott róla, hogy politikai szerepet is vállal-e Márki-Zay elnök úr és vezetőtársa, Hadházy unokatestvér úr mellett.

„Egy, csak egy maradhat, mint a Hegylakó című filmben. […] Hogy megpróbálják ezt országosan az önkormányzati választásokra transzformálni, azzal én csak egyet tudok érteni” – mutatott rá Magyar, hogy a „rokonok” célkitűzése tulajdonképpen nem más, mint amivel Márki-Zay tavasszal is országos haknikörútra indult: egyetlen egy ellenzéki jelölt mindenütt. Aki pedig kimarad az egységből, az konkrétan áruló – fejtette ki többször a vásárhelyi városvezető.

E tekintetben a Mindenki Magyarországa – mely eredetileg az október 23-i fővárosi Bem téri ellenzéki tüntin tervezett zászlót bontani – tulajdonképpen azzal a szándékkal kíván az országos politika terepére lépni, hogy maga alá gyűrje valamennyi létező ellenzéki erőt. Maga Márki-Zay valamiféle koordináló ellenzéki ernyőszervezetről vizionált nem egy alkalommal.

„Elnöke leszek annak az egyesületnek, amely a Hadházy Ákos és általam elindított mozgalmat jeleníti meg. Sokan várják tőlem, hogy szerepeljek az országos politikában, mivel kevés olyan ember van, aki szót ért a jobbikosokkal, a szocialistákkal és a DK-sokkal is. Az önkormányzati választásokon ernyőszervezetként támogatni akarjuk a korrupt Fidesszel szembeni, tisztességes indulókat” – ismerte el maga az elnök-polgármester a 168 Óra című hetilapnak.

A Mindenki Magyarországa megalakulását azonban végül sem október 23-án, sem az azóta eltelt két hétben nem jelentették be. Információink szerint ennek korántsem csak technikai okai vannak, tehát egyáltalán nem véletlen a síri csönd.

Márki-Zay – fentebb mutattuk – úgy igyekezett beállítani magát, mint aki tulajdonképpen valamennyi ellenzéki erővel szót ért. „Nemzetinek, kereszténynek, szociálisan érzékenynek, gazdasági kérdésekben pedig piacpárti liberálisnak tartja magát” – festette meg szivárványos politikai kontúrjait a 168 Óra. Persze arra is emlékezhetünk, hogy hol „csalódott fideszesként”, hol „materialista keresztényként” határozta meg önmagát.

Többször beszélt arról, hogy tárgyalt Sneider Tamással, a Jobbik elnökével, Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd elnökével, Jávor Benedek (Párbeszéd) EP-képviselővel és Botka László (MSZP) szegedi polgármesterrel is. Ugyanakkor október 23-át megelőzően az is világossá vált, hogy az előbb „cigányokkal, zsidókkal és baloldaliakkal menetelő új Magyar Gárdáról”, majd a Fideszt elsöprő erőszakról, „Molotov-koktélos forradalomról” vizionáló politikus vehemens gyurcsányozása miatt konfliktusba került a Demokratikus Koalícióval, majd a demonstráció kapcsán Hadházyval együtt tulajdonképpen ajtót mutattak egy másik ellenzéki parlamenti pártnak, az LMP-nek, mely szerintük „nem elég ellenzéki”. Mert ugye azt is ők akarják eldönteni, hogy ki az igazi, és ki a „beépített” ellenzéki…

Márki-Zay értesüléseink szerint október 23-a előtt, illetve azóta az összes ellenzéki párttal, azok vezető politikusaival egyeztetéseket folytatott, de ezek nem jártak túlzott sikerrel. Úgy tudjuk, a Mindenki Magyarországa bejelentése, a vadiúj párt/mozgalom megalapítása javarészt amiatt késik, hogy az ellenzéki vezetők egyöntetűen vállalhatatlannak tartják Márki-Zay személyét, elképzeléseit és politikáját.

Legutoljára Karácsony Gergely juttatta ezt kifejezésre – jelezték forrásaink. A Mindenki Magyarországa kapcsán csak egy dolog biztos tehát: ma Magyarországon minden politikai erő számára vállalhatatlan Márki-Zay.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest