Az épület tetőszerkezet és külső munkálatai szinte teljesen készen vannak, a Deák Ferenc utca egyik oldalán adventig befejezik a járdát és a kerékpárutat, tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet polgármester. A fenyőfavásár is a megszokott helyen lesz.

A Rudnay Gyula utcán csinálják a garázsok előtti térburkolást, az önkormányzat azt kérte, hogy ennek a forgalomba helyezése adventig történjen meg, a bérlők viszont szeptembertől december végéig mentesülnek a díjak alól.

A Pulitzer sétányon is folyik a térkövezés, a piac bejáratánál pedig a szökőkutak talapzatának építése. A Deák Ferenc utca páratlan oldalán a járda és a kerékpárút elkészül adventre, a másik oldalon a járda azonban nem, a könyvtártól a jégpályáig. Utóbbi mellett lehet majd azonban a fenyőfavásár, vagyis a megszokott helyen. A könyvtár épületének műszaki átadása is elkészülhet december 31-ig, január végétől pedig már költözhet vissza az intézmény.

 

 

– Készülünk az átköltözésre, hatalmas munka, egész nyáron ennek az előkészületei zajlottak, letisztult gyűjteményt szeretnénk áthozni. Az épület szépsége miatt egy különleges élményt is ad majd annak aki bejön, már ettől egy közösségi hely lesz – mondta el a bejáráson Szikszai Zsuzsanna.

A múzeum igazgató hozzátette: végre egy helyre kerül a felnőtt és a gyermekkönyvtár, így a családok együtt tudnak majd eljönni a könyvtárba, amelyben azonban természetesen nem csak kölcsönözni lehet majd, hanem számos szabadidős programmal, klubokkal, kávézóval várják a vendégeket.

A polgármesterhez több kérdés is érkezett a kerékpárúton lévő villanyoszlopokkal kapcsolatban, Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, azok nem fognak ott maradni, amint az összes mérőállomást elhelyezik, a kivitelező a föld alá teszi a vezetékeket. A 2,66 milliárd forintos beruházást Makó újratelepítésének 320. évfordulóján fogják majd átadni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest