Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

November közepétől viszik a képviselők az Erzsébet-utalványt az időseknek, Lázár János is részt Almási István közadakozásból épült síremlékének felszentelésén, Ausztria sem támogatja az ENSZ migrációs csomagját – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban.

Idén is kapnak a 70 év felettiek támogatást a várostól, Hadik György arra hívta fel a figyelmet a testületi ülésen, hogy sokat segít a képviselőknek, ha tartózkodik otthon valaki, hogy átvegye. Kovács Sándor önkormányzati képviselő szerint bár számos lehetősége lett volna Zeitler Ádám jobbikos képviselőnek magyarázatot adni arra, mit akar elérni a közös képviselőséggel, de úgy látszik ez nem fontos neki.

A térség országgyűlési képviselője is részt vett az egy évvel ezelőtt elhunyt Almási István közadakozásból épült síremlékének felszentelésén. A megemlékezésen mintegy ezer ember vett részt.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése megduplázhatja az igénybevevők körét – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője csütörtökön.

A gondolati körben a mindenszentek és a halottak napja szinte eggyé vált, pedig jelentős különbség van a két ünnep között. „Mindenszentek napján az összes üdvözültekre emlékezünk, az ő tiszteletüket indítjuk fel magunkban” – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Ausztria kilép az ENSZ globális migrációs csomagja elfogadásának folyamatából, mert a bécsi kormány álláspontja szerint tervezet elmossa a törvényes és az illegális bevándorlás közötti különbséget.

A mai napot pedig a Queen dalával indítjuk!