Mucsi Tamás már korábban is beszélt róla, hogy balesetveszélyes megoldásnak tartja a vázszerkezet kialakítását, mert túl nagy súly nehezedik az erkélyekre. Török Miklós rá is kérdezett erre a testületi ülésen, az alpolgármester pedig kiemelte, hogy csak meg kellene nézni a látványterveket.

– Többen megkerestek azzal, hogy a féltetőnek a rögzítése csavarozással történik a Csipkesori erkélyek alá, tulajdonképpen az erkélynek az aljzatára. Statikus vizsgálta-e ezt a megoldást, tehát van-e szakvélemény arról, hogy ez megfelelő? – tette fel a kérdést Török Miklós a testületi ülésen napirend előtti felszólalásában Czirbus Gábornak.

Ezt a témát már Mucsi Tamás választókerületi elnök is kerülgette, a DK önkormányzati képviselője most elő is vette a testületin. Az alpolgármester válaszában kiemelte, hogy szó sincs arról, hogy csak az erkélyek tartanák majd a tetőszerkezetet, és ez a látványterveken is jól látszik.

– Természetesen statikai vizsgálat volt ezzel kapcsolatban. De amikor erről még néhány évvel ezelőtt tárgyaltunk, a látványterveken látható volt, hogy oszlopok tartják majd ezeket a tetőket. Ez nem változott, ezek az oszlopok kihelyezésre fognak kerülni. Tudok mutatni képviselő úrnak látványterveket, azokon jól látszik, hogyan kerülnek majd ezek kialakításra, természetesen alulról is meg lesz támasztva ez a tetőszerkezet – tette helyre a kialakult híreszteléseket Czirbus Gábor.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest