Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Újabb világháborúban elesett katonai sírokat újítottak fel Makón, különleges ajándékokat kapott a múzeum, családi délutánnal készült a Makói Nagycsaládosok Egyesülete – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A Honvédelmi Minisztérium támogatásával a Görögkatolikus temetőben és az Újvárosi református temetőben is helyreállították a hősi halott katonák sírját. A kegyeleti diplomáciáért felelős miniszteri biztos szerint Makó élen jár a hősi halottak emlékének ápolásában.

Két új különleges darabbal bővült a makói múzeum gyűjteménye: egy makói születésű festőművész, Torma Imre 1936-os alkotásával, illetve az Institóris Ildikó gimnáziumban használt Algebrai feladatok gyűjteménye című tankönyvvel.

Még nyáron indult útjára Szentpéteri Csilla zongoraművész és Nadobán Zsuzsanna tanító közös projektje, az Életrevalók tábor, ahol a kisdiákokat olyan foglalkozásokkal várták, amelyek által önállóbbakká válhatnak. A nagy sikerre való tekintettel az őszi szünetben is megszervezték az egyhetes tábort.

Nemrégiben vehette át a város a Családbarát Önkormányzat Díját az Országház Vadásztermében. Ennek és az őszi szünet örömére családi délután szervezett a Makói Nagycsaládosok Egyesülete.

Sajtótájékoztatón szólította fel a makói Fidesz Zeitler Ádám önkormányzati képviselőt, hogy döntse el mi akar lenni, önkormányzati képviselő, vagy közös képviselő, mert a kettő véleményük szerint nem összeegyeztethető.

Lázár János, nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos és a Csongrád megyei négyes választókerület országgyűlési képviselője videóban reagált azokra a felvetésekre, amelyek szerint javaslatai komolytalanok. A videóban kiemelte, ma Magyarországon többen halnak meg a cigarettától, mint a drogoktól.

Október 31-ig lehet a készpénzes vásárlások során a régi, 2017 előtt kibocsátott 1000 forintos bankjegyekkel fizetni, október utolsó napján a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonja a forgalomból azokat.

A mai napot pedig a Daft Punk dalával indítjuk!