Kiemelt hírek Színes

Életrevalók: harmadjára

Még nyáron indult útjára Szentpéteri Csilla zongoraművész és Nadobán Zsuzsanna tanító közös projektje, az Életrevalók tábor, ahol a kisdiákokat olyan foglalkozásokkal várták, amelyek által önállóbbakká válhatnak. A nagy sikerre való tekintettel az őszi szünetben is megszervezték az egyhetes tábort.

Ismét remek programokkal várják az Életrevalók táborba a gyerekeket: a szervezők elmondták, hétfőtől péntekig minél több időt szeretnének a szabadban tölteni, kihasználni a remek időjárást. Első nap a könyvtárban kezdték a napot, később pedig a Maros-parton mókázhattak a kisdiákok. Szentpéteri Csilla zongoraművész elárulta, ahogy nyáron, ősszel is alig várták a gyerkőcök az Életrevalók tábort. Nadobán Zsuzsanna jobb keze Fülöp-Szentpéteri Kristóf lett.

navigate_before
navigate_next

Képek: Szentpéteri Csilla.

– Sok új programot kellett kitalálnunk az időjárás kiszámíthatatlansága miatt, de például megyünk moziba, a sportcsarnokba, lesz városfelfedezés és angolozás is, illetve lesz agytorna is kvíz által. Próbáljuk a kisdiákokat lefoglalni, hogy legyen mit otthon mesélniük. Szerintem nagyon jól megy. Ez már a harmadik táborom, sokkal tapasztaltabb lettem, bár vannak új gyerekek és kihívások is – mesélte Kristóf, akinek szinte már második otthona lett Makó, nagyon szeret leutazni. – Nagyon focilázban égünk, hiszen most 8 fiú van, illetve magam is szeretem ezt a sportot, amelyet már kiskorom óta űzök, nagy szenvedélyem.

navigate_before
navigate_next

Almási Zoltán Imre nagyokat focizott a délután során Kristóffal. A SZIGNUM diákja a MUFC-ban is játszik. 

– Örülök, hogy itt van Kristóf bácsi is és annak is, hogy túlerőben vannak a fiúk. A számháborúban is részt vettem, nagyon tetszett az is – mesélte az ötödikes srác. Erdélyi Dóra Ágnes már harmadik alkalommal válik életrevalóvá. Mint mesélte, rengeteg élménnyel zárta a táborokat. – Nagyon jó a társaság: néha fárasztó, de vicces is. Csilla nénivel nagyon jó itt lenni.

Borítókép: Szentpéteri Csilla