Hírek Térség

Juhász Tünde: folyamatosan figyeljük az ügyfél-elégedettséget

Az elmúlt időszakban látványosan megszépültek a kormányhivatal és járási hivatalok épületei emellett a korszerűsítés és a bővítés valamint a szolgáltatások palettája is egyre jobban szélesedik. A megyei közigazgatásban történt új szemléletről és a szolgáltatásokról beszélgettek hétfő délelőtti a Rádió 7 Napraforgó műsorunkban Dr. Juhász Tündével, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjával.

A kormányhivatalok 2011-ben alakultak, a járási hivatalok 2013-ban álltak fel, az elmúlt időszak összegzéseként Dr. Juhász Tünde elmondta, hogy az elmúlt években az infrastruktúra megújulásán kívül egyéb átalakulások is történtek. Minden járás székhelyen és minden olyan településen, ahol korábban okmányiroda működött megnyitott a kormányablak, jelenleg 12 hivatal működik a megyében, az utolsó ez év tavaszán nyitotta meg kapuit az ügyfeleknek Sándorfalván.

Az ügyfeleket ma már több mint 2000 ügyben várják az ügyintézők, 2017-ben több mint 640 ezer ügyfél indított/kezdeményezett vagy intézett ügyet.

A kisebb településeken vagy a bentlakásos intézetekben, mint szociális otthonokban, idősek otthonában, de akár börtönben, ahol a bent élők fizikai akár egészségügyi állapota nem engedi meg, hogy mozduljanak 2017-ben a Csongrád Megyei Kormányhivatal elkészíttetett egy kormány ablak buszt. Az egy éves működés tekintetében a szolgáltatást közel 5000 ügyfél vette igénybe ez idáig.

A kormánymegbízott kiemelte, hogy folyamatosan nézik és monitorozzák az ügyfél elégedettséget, a várakozási időt valamint elmondta azt is, hogy fontosnak tartja, hogy a szegedi és a hódmezővásárhelyi járásban minden nap jelen van a családtámogatás, nyugdíj és egészségbiztosítás ügyintézés és a foglalkoztatási ügyintézés is.

Műsorunkban szót ejtettünk az agrárügyintézésről is, hiszen Hódmezővásárhely földrajzi adottságából eredően 2017. január elsejétől a megye agrárigazgatási központjává vált. Két helyen a városban a Rárósi utca 110 szám alatt és a Kálvin János tér 4 szám alatt székhelyel a két nagy szervezeti egység, ami az agráriumhoz kötődik. Az agrártámogatások 24 különböző jogcímen igényelhetőek, a vidékfejlesztési támogatások pedig több mint 40 jogcímen. Az integráció, hogy minél több agrár feladat egy helyen legyen gondolata működő képes és hatásos, ezt igazolja, hogy ez év nyarán a Megyei Vadász Kamara irodája is átköltözött a Rárósi utcára.