Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Határbejáráson vett részt Lázár János, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceggel találkozott Farkas Éva Erzsébet, aranyozott szorobán érkezett Tokióból Makóra, tegnap volt a Székely Autonómia Napja – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Nemrégiben egy videót tett közzé Lázár János arról, hogy feltérképezték a mezőgazdasági viszonyokat a mezőhegyesi ménesbirtokon. Ennek második része vasárnap estétől látható az országgyűlési képviselő, kormánybiztos közösségi oldalán.

Erzsébet királyné ükunokájával, Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceggel találkozott Makó polgármestere – minderről közösségi oldalán számolt be Farkas Éva Erzsébet.

Különleges japán számolóeszköz érkezett az Első Szorobán Alapítványhoz: Tokióból egy aranyozott szorobánt küldtek Makóra. A különleges masinát nekünk is megmutatta Vajda József.

A kormány november elsejétől megduplázza az elhelyezkedési juttatását azoknak a közfoglalkoztatottaknak, akik sikeresen helyezkednek el a versenyszférában – mondta el Varga Mihály. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a munkabér mellett járó elhelyezkedési juttatás ezzel havi 45 600 forintra emelkedik.

A tegnapi napon volt a Székely Autonómia Napja; minden évben október utolsó vasárnapján a székelyföldi településeken őrtüzek gyúlnak, hogy jelezzék: az erdélyi magyarok közösen küzdenek Székelyföld önállóságáért. 

A mai napot pedig a Doors dalával indítjuk!