Az Országos Könyvtári Napok keretein belül a József Attila Városi Könyvtár családi sokadalommal várta a gyerekeket és szüleiket. A délelőtt során Vargáné Nagyfalusi Ilonával, Kelemen Gabriellával és Marjai Lillával kézműveskedhettek a résztvevők.

Sok gyerkőc az őszi szünetben nem tudja, mivel üthetné el a szabadidejét. Ezért az Országos Könyvtári Napokhoz csatlakozott a makói bibliotéka és ennek keretén belül kézműves foglalkozásokkal készült a kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Hétfőn Vargáné Nagyfalusi Ilona, Kelemen Gabriella és Marjai Lilla várta az érdeklődőket a Szent János tér 19/A. szám alatt.

– Sok kisgyerek nem tudja, hogy mit csináljon az őszi szünetben, de itt érdekes és tartalmas foglalkozások várják őket – fogalmazott Vargáné Nagyfalusi Ilona. A SZIGNUM pedagógusával őszi díszeket tudtak készíteni a résztvevők. – Az én foglalkozásom címe Nyári emlék: csigaházból, csuhéból és csutkából raktunk össze díszeket.

A bartókos Erdélyi Dóra Ágnes szeret kreatívkodni, még egy füzete is van, amelyben az ötleteit gyűjti össze. A kislány elárulta, azért is jött el erre a foglalkozásra, mert a közösségben érzi jól magát. 

– Tegnap mi is faragtunk halloweeni tökök, ki is tettük az ajtóhoz. Készülnek még díszek. Kedvenc színem a fekete. Általában a természetet és az állatokat festek – tette hozzá Dóra. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest