Kiemelt hírek Sport

Szlovákiában versenyeztek a MR Power Sportegyesület erőemelői

Majoros Róbert és Marton Gergely, a MR Power Sportegyesület tagjai legutóbb Szlovákiában vettek részt a WUAP Worlds 2018 világbajnokságon. A makói sportolók jól szerepeltek a világ legjobb erőemelői között.

Október 15. és 21. között szervezték meg Nagyszombaton a WUAP Worlds 2018 világbajnokságot, ahol makói versenyzők is képviselték magukat a legjobbak között. Majoros Róbert és Marton Gergely, a MR Power Sportegyesület erőemelői remek eredményekkel tértek haza.

– Az Open korcsoport mínusz 110 kilogrammos súlycsoportban versenyeztem. Erre a versenyre egy felmérőként tekintettem és mentem is el, ugyanis 5 hét múlva Kijevben fogok részt venni egy újabb világbajnokságon – fogalmazott Robi. – 285 kilogrammot guggoltam, 212,5 kilogrammot nyomtam fekve és 315 kilogrammot húztam fel. Ezekkel a számokkal a II. helyet sikerült elérnem.

Robi úgy érzi, a guggolásában és a fekve nyomásban még sok maradt, azonban ezt pozitívumként könyveli el.

Marton Gergely legutóbb világbajnoki eredménnyel tért haza Egerből; Szlovákiában Junior korcsoport mínusz 82,5 kilogrammos súlycsoportban indult. Gergely 232,5 kilogrammot guggolt, 147,5 kilogrammot nyomott fekve és 240 kilogrammot húzott fel – ezekkel az eredményekkel a II. helyezésért járó díjat hozta el Makóra.

– Nagy bánatomra egy magyar versenyző lett az első, akivel a jövő évi versenyszezonban találkozni fogok, de Robi mindig azt mondja, ez sosem baj, mivel ő húzni fog – tette hozzá Gergely. Elmesélte, a szlovák megmérettetés nagyon jó volt, remek volt a szervezés, ugyanis minden részletre odafigyeltek.

Míg Robi Kijevben a GPA-IPO Világbajnokságon fog részt venni, addig Gergely további két versenyzővel Pakson a II. PPC Deadlift Kupán képviselik a MR Power Sportegyesületet és Makót.