Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Közös kerékpározás a gyűlöletkampány árnyékában?

Farkas Éva Erzsébet portálunkhoz is eljuttatott közleményét változtatás nélkül közöljük.

 

Csütörtökön egy vásárhelyi sajtóeseményen Márki-Zay Péter polgármester bejelentette, hogy felvette velem a kapcsolatot és egy közös kerékpározást kezdeményez a két település között épülő bicikliút elkészültekor, december végén. Megszólíttattam, így én sem maradhatok szótlan.

Szeretném leszögezni, hogy tisztelettel fordulok Hódmezővásárhelyhez, minden hódmezővásárhelyihez és tiszteletben tartom a döntésüket is, amellyel Márki-Zay Péterre bízták a várost. Polgármesterként a leghatározottabban fellépek minden olyan törekvés ellen Makón, amely a két település lakosságát egymás ellen próbálja fordítani. Városvezetőként és hívő katolikus emberként is vallom, hogy felelősen gondolkodó politikusnak nemet kell mondania a gyűlölet, a harag, a közösség megosztása és a kirekesztés minden formájára, megnyilvánulására. Pontosan ez az, amiért nem tudok azonosulni azokkal a módszerekkel, azzal a politikával és azokkal a megnyilvánulásokkal, amelyeket Márki-Zay Péter folytat. Azzal, aki a jelenlegi kormány és a Rákosi-diktatúra közé egyenlőségjelet tesz, azzal, aki Orbán Viktor miniszterelnököt Milosevicshez és Ceausescuhoz hasonlítja, azzal, aki az országos politika színpadán forradalmat hirdet és zavargásokat vizionál, azzal, aki Hódmezővásárhelyt a térség, de talán az egész ország legmegosztottabb városává tette, és aki nyíltan hirdeti, hogy reméli, a térség demokratikusan megválasztott országgyűlési képviselője nem ágyban párnák között fog meghalni, nekem nincs miről beszélnem.

Szeretnék tehát határozottan és nyíltan nemet mondani. Sem én, sem a makóiak közössége nem leszünk részesei egy gyűlöletkampánynak, nem leszünk díszlete olyan politikai törekvéseknek, amelyek eddig csak haragot, erőszakot és megosztottságot eredményeztek. Hiszem, hogy a gyűlöletre mondott határozott nemmel tudunk csak igent mondani a tiszteletre, a szeretetre, a békére és a fejlődésre, amelyet minden vásárhelyi és makói polgár megérdemel.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere