Pályaorientációs rendezvényt tartott HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma: a Mentornapon a keris diákok vezették körbe az intézményben az érdeklődő hetedikeseket és nyolcadikosokat. A 37 állomás során 12 szakmát ismerhettek meg a résztvevő tanulók, a kitöltött menetlappal pedig ajándékokat is nyerhettek.

– Hat évvel ezelőtt gondolkodott el a vezetőség azon, hogy valamilyen újfajta módszerrel, új formában próbáljuk a gyermekekkel megismertetni az itt folyó képzéseket, ekkor jött ez az ötlet, hogy az iskolánk tanulói a volt iskolájukból egy-egy tanulót behoznak, mentorálnak, és velük együtt állomásokon keresztül ismerhetik meg az iskolánkban folyó szakoktatást, iskolai életet – mondta el Kozák György. Mint kiemelte: az idei évben 17 iskolából több mint 200 tanuló érkezett, amely rekordnak számít. A mentorokkal és segítőkkel együtt pedig körülbelül 500 tanuló járta körbe a termeket a program során. A pályaorientációs napra nemcsak Makóról érkeztek, hanem a térségből és Békés megyéből is, hiszen a kollégiumnak köszönhetően modern környezetben tudják így eltölteni a náluk tanuló diákok az idejüket – fogalmazott a kollégium vezetője.

A 37 állomást magába foglaló rendezvényen a továbbtanulás előtt álló hetedikesek és nyolcadikosok megismerhették az intézményben választható képzéseket, kipróbálva egy-egy gyakorlati fogásukat. Mint Kozák György kiemelte: a meglévő képzések mellett a piaci kihívásoknak és a városban zajló fejlesztéseknek eleget téve, szeretnék elindítani a turisztikai ügyintéző szakot is jövő szeptembertől.

Selmeczi Amina, a JAG nyolcadikos diákja is részt vett a pályaorientációs programon, többek között a pénztárgépkezelést is kipróbálta, ami tetszett neki. Mint elárulta, a NAV-nál szeretne majd dolgozni, a rendezvényt pedig a Návayban tanuló barátnője ajánlotta. Túri Edina kilencedik osztályos, pénzügyet tanul, és mint portálunknak elmondta, azért választotta, mivel leendő szakmája jó lehetőségeket rejt, továbbá kihívásként tekintett az iskolára. A Návayban eltöltött évek után szeretne főiskolára vagy egyetemre menni, majd külföldön dolgozni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest