Hírek Kiemelt hírek Makó

Kétszer lép a színpadra a kórház javára Szentpéteri Csilla

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is jótékonysági koncertet szervez Szentpéteri Csilla zongoraművész. A fellépés iránt nagy az érdeklődés: november 25-én kétszer lép fel a Hagymaház színpadán zenekarával és meghívott sztárvendégeivel.

2017-ben a gyermek- és újszülöttellátás javára kezdett gyűjtésbe Szentpéteri Csilla, idén pedig a sürgősségi betegellátás fejlesztéséért fog fellépni a Hagymaházban november 25-én. A makói származású zongoraművész elmondta, a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer adják elő a repertoárt – 16 és 19 órai kezdettel. Keresztes Ildikó és László Boldizsár sztárfellépők mellett helyi tehetségek is szerepet kapnak. Többek között Mezei József hegedűn játszik a zongoristával, Guti Kíra népdallal készül, illetve Fruzsa Kata táncpárjával Bődi Dénessel lép a színpadra. Továbbá az Allegro Vonósnégyes és a zongoraművész bandája, a Szentpéteri Csilla & Band is fellép.

Szentpéteri Csilla hangsúlyozta: idén már 76 támogatója van a rendezvénynek. A főtámogatók között szerepel Makó Város Önkormányzata, a kiszombori Szirbik Imre, a DuoCor Ipari Bt. és a Duna-Döner Kft. is. Mellettük számos kis- és középvállalkozás, illetve civilek álltak a misszió mellé. A rendezvény fővédnöke Lázár János országgyűlési képviselő lesz. 

Kallai Árpád, Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója ismertette, milyen eszközt szeretnének vásárolni a befolyt összegből.

– Egy olyan monitorra ruházunk be, amely az alapvető életfunkciókat – mint például vérnyomást, pulzust és a véroxigén-ellátást – figyeli és azonnali visszajelzést küld a nővérek, orvosok felé. Ilyen eszköz már található a sürgősségi betegellátásnál, azonban így még biztonságosabb ellátást tudunk nyújtani a betegeknek – fogalmazott az igazgató.

Jegyeket a Hagymaházban és Nadobán Zsuzsanna tanítónőnél lehet megváltani.

Borítóképünk a 2017. május 7-ei koncerten készült.