Hírek Makó Ország-világ Sport

Egyre népszerűbb a floorball a középiskolákban

Javában zajlik az Őszi sporthetek: a második héten a floorballé volt a főszerep. Ez a fajta labdajáték egyre közkedveltebb a diákok körében, sok testnevelés órán előkerülnek az ütők. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban a JAG, a JUGYU, a Návay és a Galamb csapatai csaptak össze.

Az Őszi sporthetek népszerű a makói középiskolák körében: minden héten más-más sportágban mérkőzhetnek a diákok. Futsallal indult, majd floorballal folytatódott a négyhetes sportesemény. Czebe Norbert, a József Attila Gimnázium testnevelés tanára elárulta, egyre népszerűbb a gyerekek körében ez a labdajáték, szinte minden órán előkerülnek az ütők. Mint elmondta, most is túljelentkezés volt a csapathoz, annyian szerettek volna részt venni.

Gules Mihály az oldalvonalról nézte a csapatokat, de ő is a gimit erősítette. A JAG-os diák kézilabdázik, de testnevelés órán ő is kipróbálta már, azonban marad a kézinél. 

– A kézihez képest kicsit unalmasabb a floorball, de jó érzés játszani. Az Őszi sporthetekben a kézilabdában is erősítem majd a gimit – tette hozzá a 17 éves diák.

Eredmények:

  1. helyezett: Makói József Attila Gimnázium (JAG)
  2. helyezett: Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola (JUGYU)
  3. helyezett: Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola
  4.  helyezett: HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (KERI)