Hírek

A véradás expedíció nagykövete lett Szentpéteri Csilla

A makói zongoraművész, Szentpéteri Csilla egy jó ügy mellé állt: azt szeretné, ha minél többen válnának véradókká. Csütörtökön délelőtt a József Attila Gimnázium és a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tanulóival közösen látogatott le a makói véradóállomásra.

Szentpéteri Csilla zongoraművész számára kiemelt szerepet kap a segítségnyújtás, a jótékonykodás. A makói véradóállomás felkérésére a véradás expedíció nagykövete lett: csütörtök délelőtt a József Attila Gimnázium és a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola tanulóival közösen látogatott le és adott vért az intézményben.

A zenész kiemelte: bár sokan halogatják a véradást, sosem késő elkezdeni, mivel 450 milliliter vér három emberéletet menthet meg. Csilla rendszeres véradó, azonban Makón először vett részt és segített ilyen módon. A diákok közül az apátfalvi Langó Dorina alig várta, hogy betöltse a 18. életévét és vért adhasson. 

– Az édesanyám az egészségügyben dolgozik, így látom, mennyire fontos segítenünk. Jó volt vért adni, egyáltalán nem fájt – mesélte véradás után. – Biztos vagyok benne, hogy amint letelt az 56 nap, ismét eljövök.