Kiemelt hírek Makó Színes

Megújult étlappal vár mindenkit a Glorius

Kibővült választékkal és kedvező árakkal várja vendégeit a makói Grand Hotel Glorius étterme. A négycsillagos szálloda új étlapjának és italkínálatának összeállításakor a szezonalitás mellett fontos szempontot jelentettek a lakossági igények is.

Egy alapos kutatómunka előzte meg az új étel- és italsor kigondolását a Gloriusban. – A város vendéglátóegységeinek teljes kínálatát feltérképeztük és részben meg is kóstoltuk. Az összeállításnál és az áraink meghatározásánál is igyekeztünk a helyi elvárásokhoz igazodni – tájékoztatott Györki Bernadett. A vendéglátásért felelős vezető elmondta, az étterem ezzel a lépéssel szeretné tovább folytatni azt a közelmúltban megkezdett folyamatot, amelynek célja, hogy a makóiak és a kistérségben élők is még gyakrabban látogassák a Gloriust, szélesebb célközönséget elérve új vendégeket vonzanak be. – Egyre többen választják családi események és munkahelyi rendezvények helyszínéül a Glorius éttermet és a Vigadó rendezvényházat is. Rendszeresen tartanak nálunk ballagási és eljegyzési ünnepségeket, osztálytalálkozókat, csapatépítő tréningeket és sok visszatérő csoportunk van – lelkesedett a vendéglátóvezető, aki elmondta, az idén is szép számmal adott helyet esküvőknek és lakodalmaknak a Vigadó épülete és annak patinás tere.

A négycsillagos Glorius számára természetesen nagyon lényeges az is, hogy szolgáltatásaikkal a szállóvendégek elvárásainak is eleget tudjanak tenni. Ezt a két szempontot figyelembe véve került átalakításra á la carte étlapjuk. – Teljesen új árazást indítottunk el, amely közelít a régió éttermeinek kínálatához. Emellett több ismert és közkedvelt étel is felkerült az étlapra, mindezt természetesen a megszokott kiváló minőségű alapanyagokból elkészítve és szépen tálalva – hangsúlyozta Györki Bernadett. Az újragondolt ital- és borválasztékkal kapcsolatban megtudtuk, itt is sokféle igényt tudnak kiszolgálni a jövőben; a prémium kategóriásak mellett a standard termékek is ugyanúgy megtalálhatóak náluk. A szeptember közepén bevezetett újítások már most eredményesnek bizonyultak. A további sikerek érdekében az étterem munkatársai is folyamatosan képzéseken vesznek részt a magasabb színvonalú kiszolgálás érdekében.

A napi menüt egyelőre nem érintik az újítások, mert itt nagyon pozitív visszajelzések érkeztek eddig, a náluk ebédelők értékelik a magas színvonalú kiszolgálást, az igényes tálalást és a finom ételsort. Ami viszont biztosan változni fog az időjárási körülmények miatt, az a terasz megszűnése. Aki viszont még szeretné kihasználni a szabadtér adta élményeket, október végéig megteheti.