Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek Makón és a kistérségben, Arany János-díjat adtak át és lassan enyhül a szárazság – tegnap ezekről is olvashattak!

Pénztárcát lopott a padon hagyott táskából egy makói férfi: a sértett csak néhány percig hagyta a táskáját őrizetlenül. Szakértő: odafigyeléssel el lehet kerülni, hogy visszaéljenek bankkártyánk adataival. 33 ziccert hagyott ki a Makói KC a Csorvás ellen: rengeteg hibával játszott a makói csapat.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira emlékeztek meg Makón és térség szerte is. Apátfalván az egység fontosságára hívták fel a figyelmet, Makón a HSZC Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai egy darabbal emlékeztek meg az áldozatokról. Lázár János országgyűlés képviselő beszédében elmondta: aki egy győztes országban vesztessé tesz egy települést, az áruló. A négyes választókerület országgyűlési képviselő a kistérségben koszorúkat helyezett el emlékműveknél. 

Kontra Ferenc író kapta az Arany János-díjat, a legjobb első verseskötetért járó Gérecz Attila-díjat pedig Dezső Kata kapta meg. Lassan enyhül a szárazság: a hét második felében az eddigieknél több eső várható.

Wittner Mária lesz a Makói Polgári Szalon vendége: a Korona Szálló földszinti termében Halmágyi Pál beszélget az 56-os szabadságharcossal.