Hírek Kiemelt hírek

505 ezer forint gyűlt össze a makói mentőállomás javára

Október 20-án a Figyi Coffee és Vass Ádám szervezésében több mint négyszázan pattantak kerékpárra, rollerre vagy épp húztak futócipőt, hogy ezzel támogassák a makói mentőállomást. A jótékonyság jegyében lezajlott mozgáson 505 ezer forint gyűjt össze.

Jól sikerült a Figyi Coffee és Vass Ádám által szervezett II. Jótékonysági Futás és Kerékpározás: az eseményen mintegy négyszázan vettek részt. A legfiatalabb résztvevő mindössze fél éves volt – ő babakocsiban tette meg a távot -, de sokan ültek kerékpárra, választottak rollert, görkorcsolyát vagy éppen gyalogosan, futva segítették a makói mentőállomást.  

Több mint háromszázan mozogtak a makói mentőkért – Makó Híradó

Az újraélesztés napjával egybekötve jótékonysági futást és kerékpározást szervezett a Figyi Coffee, Vass Ádám civil kezdeményezéséhez csatlakozva. A délelőtti programon flashmobbal és különböző újraélesztési bemutatókkal is készült a mentőállomás, a jótékonysági sportprogramon több százan vettek részt.

Szerda délelőtt Csőke Norbert, a Figyi Coffee ügyvezetője és Vass Ádám át is adták Börcsök Lászlónak, az OMSZ Makói Mentőállomás állomás vezetőjének a támogatást. Mint elmondta: ebből az összegből először vénaszkennert szerettek volna vásárolni, azonban a Polgári Bál bevételéből és a Jobb Makóért Egyesülettől ezt kapta a helyi mentőállomás, így más, életmentő eszközöket szeretnének vásárolni az 505 ezer forintból.

Csőke Norbert elárulta, Ádámmal már gondolkoznak további jótékonysági rendezvényen: decemberben mindenképpen készülnek ilyen programmal.