Hírek Térség

Ötvenhatosokra emlékeztek Apátfalván

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeztek meg Apátfalván. Antal Sarolta települési képviselő ünnepi beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos az összefogás országosan és településszinten is.

Apátfalván is fejet hajtottak az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. Szekeres Ferenc polgármester ünnepi beszédében kiemelte: az ötvenhatosok azt üzenik nekünk, hogy együtt mindent elérhetünk.

– Együtt kell válaszolni, küzdeni, felelősséget vállalni és a szabadságért, a biztonságért együtt kell mozdulni. Ez a mi dolgunk ma is – fogalmazott a polgármester. – Az állam, a kormány, az önkormányzatok, az iskolák, a család és a gazdaság erősödése egymagában kevés, azonban együtt elég lehet arra, hogy a függetlenség eredménye egy gazdagabb, erősebb és biztonságosabb Magyarországot teremtsen.

navigate_before
navigate_next

Antal Sarolta települési képviselő is megemlékezett az 1956-os eseményekre. Beszédében kitért a névtelen hősökre, de a nagyokra is. Hangsúlyozta: fontos az egység országosan és településszinten is. Az ünnepi beszédek után a Pódium Színpad készült rövid műsorral, majd koszorúkat helyeztek el a Szefo épületén található emléktáblákhoz.