Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Jobbikos tisztelet(lenség) a hősöknek…

Nemhogy koszorú, egy szikkadt virágszál se került jobbikos tisztviselő kezéből a kommunizmus áldozatainak emlékművére az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának makói megemlékezésén.

Délelőtt tartották a forradalomnak és áldozatainak 62. évfordulójához kapcsolódó ünnepséget Makón. A Csanád vezér téren szépen sorban álltak a koszorúk az ünnepség előtt. Önkormányzat, nemzetiségi önkormányzatok, önkormányzati intézmények, egyházak, civilek, pártok képviselői, mindenki ott volt. Leszámítva a Jobbikot.

Az 1956-os forradalom évfordulójának VÁROSI ünnepségén… Persze lehet azt mondani, hogy ez amolyan dacból történő távolmaradás a kormány, vagy a városvezetés, vagy a térség országgyűlési képviselője ellen, csak ilyenre hivatkozni abszolút felesleges, amikor mindenki más ott volt.

A Fidesz és az MSZP is helyezett el koszorút, sőt, még Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke, aki az ünnepség után közösségi oldalán kritizálta a térség országgyűlési képviselőjének beszédét, még ő is megtalálta a módját annak, hogy lerója, leróják tiszteletüket az 56-os hősök emléke előtt. „Tüntetőleg” külön koszorúztak? Igen. De ott voltak!

 

Forrás: DK Makó Facebook

 

Ennyit a nagy, nemzeti ellenállást szervező Jobbikról. Hiába, úgy tűnik mindenkinek más a gyerekszobája. Van, akinek meg nincs is.

A történelem iránti tisztelettel kapcsolatban is jelzésértékű, hogy bár a hódmezővásárhelyi Fidesz nyilván nem egy oldalon áll a magyarság egyik legfőbb nemzeti ünnepét is biszkubélázásra és Molotov-koktélozásra használó Márki-Zay Pétertől, de az ottani ünnepségre mégis vittek koszorút, képviselőik jelen voltak, végighallgatták a városvezetőt. Annak ellenére, hogy hónapok óta az egyre mélyülő kettéosztottság uralja a várost.

A Jobbiktól Makóra még egy huszadrangú pártkáder sem futotta egy szál virággal?

Zeitler Ádám választókerületi elnöktől, makói önkormányzati képviselőtől és Kiss Attila makói  alapszervezet elnöktől is mindössze egy-egy 56-os Facebook-posztra tellett. Ez lesz az új divat? Szegény jobbikos pártlap, a Kiss Attila-féle Makói Csípős is annyira megilletődött ezen az akción, hogy ijedtében elfogulatlanul számolt be Lázár János beszédéről.

Lehet, hogy túl korán kellett elindulni Budapestre tömegnek? Az Index percről percre tudósítása szerint „negyedórával a Jobbik kezdése előtt körülbelül 200 ember várakozhat a Bródy Sándor utcában. Páran a párt zászlóját lobogtatják, a háttérben felemelő zene szól.”

Ezért felesleges volt ennyire sietni…