Határon túli magyarok tettek esküt Makón, különleges kézműves sörök és bajor élőzene várta a fürdőzőket, egy félidő is elég volt a három ponthoz a makóiaknak, Lázár János is beszédet mond az 1956-os megemlékezésen – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Ismét magyar állampolgárságukat igazoló dokumentumot kaptak határon túl élő magyarok a városházán, erről Farkas Éva Erzsébet tett közzé posztot közösségi oldalán. A polgármester kiemelte: meggyőződése, hogy a határon túl élő magyarok magyar állampolgárrá válása mérföldkő Szent István nemzetsége egyesítésének.

A Hagymatikum Kézműves Sörök Hétvégéjén több mint tíz fajta sörkülönlegességgel ismerkedhettek meg a fürdőzök a Fóti Kézműves Sörfőzde repertoárjából, ráadásul mindezt bajor élőzene kísérte.

Az M-Foci Kft. 2-0-s győzelmet aratott a Paksi FC II ellen hazai környezetben, az NB III közép csoportjának a 11 fordulójában, a győzelemhez és a három ponthoz pedig egy félidő is elég volt a makói csapatnak.

Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke szerint nagy szüksége lesz a hódmezővásárhelyi polgármesternek a szavazóikra, ezért nem jó taktikát választott a népszerűsége növelésére, amikor az elmúlt héten az országos médiában szállt bele Gyurcsány Ferencbe, valamint új Magyar Gárda létrehozásáról szónokolt.

Több helyszínen koszorúzással, kiállítás megnyitóval és haditechnikai bemutatóval készül a város a forradalom kitörésének évfordulóján, az ünnepi műsor 10 órakor veszi kezdetét, amelyen ünnepi beszédet mond Lázár János, a térség országgyűlési képviselője.

A mai napot pedig Oláh Ibolya dalával kezdjük!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest