A Hagymatikum Kézműves Sörök Hétvégéjén több mint tíz fajta sörkülönlegességgel ismerkedhettek meg a fürdőzök a Fóti Kézműves Sörfőzde repertoárjából, ráadásul mindezt bajor élőzene kísérte.

Nem ez az első alkalom, hogy a sörfőzde Makóra látogat, a tavalyi év után most hétvégén ismét a kézműves söröké a főszerep a Hagymatikumban: a lágerektől kezdve az ale, indian és american pale ale-eken át a legerősebb, 12%-os Romanov Russian Imperial Stout-ot is megkóstolhatják a vendégek. A jövőre 25 éves sörfőzde vezetője, Gyenge Zsolt portálunknak elmondta: a fesztiválszezon során 13-14 helyszínen jártak, határon innen és túl, mindezt pedig Makón zárják a hétvégén.

Az igazi sörfesztiváli hangulathoz hétfő délután a Szomorer Jungs zenekar járult hozzá. Mint Balogh János, a zenekar vezetője elmondta: még nem volt alkalmuk Makón zenélni, de nagyon várták a fellépést. Az autentikus osztrák, illetve bajor stílusú zenét játszó együttes hagyományszeretetből zenél, hiszen minden tagjuk rendelkezik német, illetve osztrák ajkú rokonokkal, sváb rokonsággal – tette hozzá a zenekar vezetője. Kérdésünkre elárulta: ő maga minden olyan sört szeret megkóstolni és inni, ami minőségi.

– Én is preferálom nagyon a kézműves söröket; a búza jellegű söröktől, a világostól kezdve a pilsner sörökig bármi szóba jöhet, de nemcsak nekem, hanem természetesen a zenekar többi tagjának is, úgyhogy kíváncsiak vagyunk a mai felhozatalra, nagyon jóval kecsegtet, úgyhogy majd megkóstoljuk mi is! – emelte ki Balogh János.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest