Hírek Kiemelt hírek Makó

Egy félidő is elég volt a három ponthoz

Az M-Foci Kft. 2-0-s győzelmet aratott a Paksi FC II ellen hazai környezetben, az NB III közép csoportjának a 11 fordulójában – írják a csapat hivatalos oldalán.

Jobban kezdtek a makóiak és két komoly helyzetet is kialakítottak. A folytatásban kezdeményezőbben futballoztak a Maros-partiak, az ellenfél nem tudta veszélyeztetni a kapujukat. A 19. percben Kiliti Róbert öngóljával megszerezték a vezetést a hazaiak, majd hat perccel később Busa Bence növelte az előnyüket egy szerencsés találattal. Az első félidő végén 2-0 állt a kijelzőn.

A fordulást követően úgy tűnt, hogy bennmaradt az öltözőben a Maros-parti gárda és már nem tudta hozni az első játékrészben mutatott focit. A vendégek előtt az 58. percben adódott egy szépítési lehetőség, ám a kapufa megmentette a hazaiakat. A meccs hátralévő része már nem hozott több izgalmat, a makóiak leginkább a védekezésre koncentráltak, míg a rivális küzdött. A mérkőzés hosszabbításában egy kakaskodás után Juhász Jónás piros lapot kapott, így emberhátrányban fejezték be a párharcot a Maros-partiak.

– Az első félidőben jól alakítottuk az eredményt, a fiúk betartották a megbeszélteket. A második játékrészben teljesen mást csinált a csapat, egyáltalán nem azt kértük, hogy húzódjanak vissza és kapkodjanak a játékosok. Buta hibákat követtünk el, sőt a 92. percben kakaskodtunk, ami már egyáltalán nem hiányzott. A kiállított focistánk valószínűleg hosszabb eltiltást kap, így szerintem már nem láthatjuk a pályán az őszi szezonban. A kakaskodásban résztvevő többi játékost is megbüntetjük. Összességében az első félidőből meríthetünk, de a másodikat el kell felejtenünk – értékelte az összecsapást Magyar György, az M-Foci Kft. edzője.

– Fiatal a csapat, sok hiba becsúszhat a játékba, viszont, amilyeneket ezen a meccsen elkövettünk nem szabad. Többek közt rögzített szituációban, amikor senki sincs a közelben, el kell találni a labdát, hogy ne a saját kapunkba rúgjuk. Ezenkívül, amíg nem tudunk gólt lőni, addig nem számíthatunk jó eredményre. A csapatot én raktam össze, nekünk kell még jobban koncentrálni a dolgokra és akkor talán eredményesebben teljesítünk – mondta Tököli Attila, a Paksi FC II vezetőedzője.

 

M-Foci Kft. – Paksi FC II 2-0 (2-0)

Makó, vezette: Horváth Máté (Zahorecz Roland, Szabó Dániel).

M-Foci: Weszelovszky – Varga R., Lászik, Zsoldos, Tamaskó, Juhász J., Lipták, Podonyi, Busa, Babolek, Gémes. Csere: Garamvölgyi, Grecsó, Hatvani, Szilágyi, Magyar, Bány, Széll.  Játékos-edző:Magyar György.

Paks II: Pámer – Berdó, Bognár, Molnár D., Opavszky, Kovács E., Horváth B., Kiliti, Adamcsek, Süvöltös, Kovács L. Csere: Kovács, Nikáhzi, Györgye, Nagy Á. Edző: Tököli Attila.

Gól: Kiliti (19., öngól), Busa (25.).