Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Családbarát Önkormányzat Díjat kapott Makó, több mint háromszázan mozogtak a makói mentőkért, 9 nyugdíjas klub találkozott a városban, Budaörsről is érmekkel tért haza Királyteam – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Makó Város Önkormányzata képviseletében a helyi Nagycsaládosok Egyesületének képviselőjével vehette át Farkas Éva Erzsébet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Családbarát Önkormányzat Díját a NOE elnökétől, Novák Katalin államtitkár köszöntése mellett az Országházban.

Az újraélesztés napjával egybekötve jótékonysági futást és kerékpározást szervezett a Figyi Coffee, Vass Ádám civil kezdeményezéséhez csatlakozva. A délelőtti programon flashmobbal és különböző újraélesztési bemutatókkal is készült a mentőállomás, a jótékonysági sportprogramon több százan vettek részt.

9 nyugdíjas klub találkozott Makón, 120 szépkorú jött el a FÉG Nyugdíjas Klub rendezvényére, hogy ápolják a baráti kapcsolatokat, beszélgessenek, és jól érezzék magukat.

A Continental Makói Királyteam Kick-box Akadémia versenyzői legutóbb a IX. Intersport Kick-boksz Kupán vettek részt. Az öt induló két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett.

Az Ady Endre Művelődési Ház adott otthont a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör jótékonysági koncertjének péntek este: a befolyt összegből a Kiszomborért Alapítványt támogatják majd.

A magyar termelők és a magyar termékek védelme érdekében hatékony magyar tulajdonú bolthálózat létrehozását sürgeti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei elnöke. Szél Istvánnal az első elnöki esztendő tapasztalatairól, az öntözésfejlesztésről, a jégkármérséklő rendszerről és a magyarok zöldség-, gyümölcsfogyasztási szokásairól is beszélgettünk.

Alaposan kiverte a biztosítékot a balliberális pártnál a vásárhelyi városvezető gárdázása és gyurcsányozása. A politikai selyemzsinórt küldő DK megüzente: nemrég egy dél-alföldi polgármester már csúfosan belebukott abba, hogy a pártelnököt támadta, de a szavazótáborát el akarta szipkázni.

A mai napot pedig a Coldplay dalával indítjuk!