Hírek Kiemelt hírek Makó Sport Színes

Több mint háromszázan mozogtak a makói mentőkért

Az újraélesztés napjával egybekötve jótékonysági futást és kerékpározást szervezett a Figyi Coffee, Vass Ádám civil kezdeményezéséhez csatlakozva. A délelőtti programon flashmobbal és különböző újraélesztési bemutatókkal is készült a mentőállomás, a jótékonysági sportprogramon több százan vettek részt.

Reggel 8 órakor flashmobbal és bemutatóval vette kezdetét a program a Széchenyi téri szökőkútnál, majd 9 órakor a Makói Mentőállomásnál gyülekeztek a résztvevők – volt, aki már hamarabb befizette a minimum ezer forintos nevezési díjat, de a helyszínen is lehetőség volt csatlakozni.

navigate_before
navigate_next

Fél tízkor több mint háromszázan álltak rajthoz, hogy támogassák a makói mentőket; a jótékonysági akció célja egy vénaszkenner beszerzése a mentőállomás számára, amely akár sötétben is láthatóvá teszi a láthatatlan ereket, így pontosan célozhat az eszközt használó orvos vagy ápoló. Börcsök László a gyülekező során elmondta: egy hónappal ezelőtt kereste meg Vass Ádám és Csőke Norbert, hogy szeretnék támogatni a mentőállomást egy rendezvénnyel.

– Ez első hallásra mindjárt azt indikálta bennem, hogy ehhez nekünk is hozzá kell valahogy járulni, hogy ne csak elfogadjuk ezt a lehetőséget, hanem mi is valamilyen tevékeny módon hozzájárulhassunk a sikerhez – tette hozzá a mentőállomás vezetője.

Két távon indulhattak a résztvevők; egy rövidebb, másfél kilométeres, és egy hosszabb, öt kilométeres szakaszon. A hosszabb távot választotta Simon István is, bár elég kevésnek tartotta. A 78 éves kerékpáros 36 éves koráig vett részt atlétika versenyeken, de 25 évet focizott és 15 évet teniszezett, utóbbi kettőt amatőr szinten. Mint elmondta, sok volt DuoCor-os kollégája vesz részt a programon, ezért is csatlakozott.

Az eredményhirdetést követően megvendégelték a versenyzőket, majd újraélesztési bemutatók következtek; egy súlyos sérült és egy csecsemő újraélesztését láthatták a résztvevők, akik akár maguk is elsajátíthatták az újraélesztés technikáját.