Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Két eszközt kapnak a mentősök a polgári bál bevételéből, a környezettudatosságra is figyelnek a Csipkesor beruházás során, a forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a lelei diákok – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Mintegy félmillió forint értékben egy vénaszkennert és egy intraosszeális fúrót vásárol a polgári bál bevételéből a Jobb Makóért Egyesület, és a Fidesz makói szervezete. Előbbi már meg is érkezett, Czirbus Gábor adta át Farkas Lászlónak.

A környezettudatosságra is figyelnek a Csipkesor beruházás során: a fűtés geotermikus energiával működik majd, a világítást napelemek biztosítják, az épületsor mögötti parkban a lakosság és iskolák bevonásával helyeznek ki madáretetőket

Péntek délután a Faluházban emlékeztek meg a Maroslelei Általános Iskola végzős tanulói az ’56-os eseményekről. Az ünnepi műsort követően koszorúkat helyeztek el. Makón a múzeum vetélkedőjén ismerkedtek a JAG középiskolásai a városban történt eseményekkel

Így lesz egy jótékonyság cuki helyett ciki – Debreczeni István még februárban felajánlotta a csanádpalotai testületi ülésen, hogy kifizeti a helyi Taekwondo csoport nyaralásának rezsiköltségét. A gyerekek el is mentek, ám a képviselő, mint kiderült azóta sem rendezte a vélhetően pár tízezer forintos költséget.

az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából szervezett megemlékezés ideje alatt teljes útzár lesz érvényben a Csanád vezér téren, a Hollósy Kornélia utcától a József Attila utcáig október 9:50 és 11:30 között.

A mai napot pedig Chet Faker dalával indítjuk!