Hírek Makó

9 nyugdíjas klub találkozott Makón

120 szépkorú jött el a FÉG Nyugdíjas Klub rendezvényére, hogy ápolják a baráti kapcsolatokat, beszélgessenek, és jól érezzék magukat. A Makóra érkező nyugdíjasokat Farkas Éva Erzsébet is köszöntötte.

– Így fiatalok tudunk maradni, ha meghalljuk a zenét, elfelejtjük, hogy fáj a csípőnk, lábunk, táncolunk egy kicsit – mondja rendezvényükről a FÉG Nyugdíjas Klub vezetője.

Dobsa Mihálynétól megtudtuk, évek óta rendszeresen vendégül látják a velük jó kapcsolatot ápoló nyugdíjas klubokat, és természetesen ők is szívesen mennek, ha hívják őket. A klubvezető elmondta, általában havonta szoktak találkozni a helyi klub tagjai, az elmúlt időszak eseményeiből a Parlamentben tett látogatásukat emelte ki, amelyet Farkas Éva Erzsébet polgármester támogatásával szerveztek meg.

Kilenc településről, többek között Békéscsabáról is érkeztek ma vendégek Makóra. a Békéscsabai Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományú Klubjának elnökétől megtudtuk, az előző klubvezető itt élt sokáig, ezért felvette a kapcsolatot a makói nyugdíjasokkal, a barátság pedig azóta is tart.

– Nálunk nagyon fontos a hagyományok ápolása, minden nagyobb történelmi eseményt megünneplünk, így az 1956-os forradalmat is. Nem csak Békéscsabán, hanem az ország egész területén amerre járunk, megkoszorúzzuk az emlékműveket. – emelte ki Zahorán György, hozzátéve, hogy bár a fegyveres erők nyugdíjas klubja az övék, a 94 tag kétharmada mégis nő. Ezt azonban jól viselik, hiszen számítanak a nők bölcsességére, türelmére, iránymutatására.

A találkozón Makó polgármestere is köszöntötte a résztvevőket, Farkas Éva Erzsébet beszámolt arról, hogy éppen tegnap vehette át Budapesten a 2018-as Családbarát Önkormányzat díjat, amit azért is fontosnak tart, mert városvezetőként arra törekszik, hogy Makóra a generációk békés együttélése legyen jellemző. Emellett egy város életében az is meghatározó, méltó módon gondoskodjon időseiről, ezért is fontosak a mostanihoz hasonló beszélgetések, találkozások.

 

navigate_before
navigate_next