Hírek Kiemelt hírek Térség

Két eszközt kapnak a mentősök a polgári bál bevételéből

Mintegy félmillió forint értékben egy vénaszkennert és egy intraosszeális fúrót vásárol a polgári bál bevételéből a Jobb Makóért Egyesület, és a Fidesz makói szervezete. Előbbi már meg is érkezett, Czirbus Gábor adta át farkas Lászlónak.

– Nem mindig egyszerű a súlyos, kritikus állapotban lévő betegeken vénát találni, gyermekeknél főként, ez az eszköz abban segít, hogy ne kelljen több szúrást elszenvednie a betegnek – tudtuk megy Farkas László mentőtiszttől a most átadott eszközről.

A másik, ami hamarosan szintén megérkezik, egy intraosszeális fúró, szintén nagy hasznára fog válni a mentősöknek, ez akkor jön majd jól, ha a vénaszkenner sem segít. Ezzel ugyanis egy apró furással mégis tudnak gyógyszert, infúziót adni a betegnek.

 

 

Czirbus Gábor alpolgármester elmondta, mivel a polgári bálra nem csak Makóról, hanem a térségből is érkeztek vendégek, így az adományokat is olyan célra igyekeznek felhasználni, amivel az egész járást tudják segíteni.

Tavaly ezért döntöttek úgy, hogy a makói kórház gyermekosztályának, idén pedig a Makói Mentőszolgálatnak ajánlják fel a bevételt. Az alpolgármester hozzátette, a két eszköz beszerzéséről a mentősökkel közösen döntöttek, és mintegy fél millió forintba kerültek.