Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Megújult parkoló és gyalogátkelő is segíti a kórházba érkezőket, a névtelen hősökre és áldozatokra emlékeztek Makón, öt nyelven ölelték körbe imádsággal a világot a hívők, rágcsálókat irtanak a makói lakótelepeknél – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Közel 18 millió forintból 40 parkolóhelyet alakítottak ki a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Tagintézményének szakrendelője mögött. A megújult parkoló mellett az önkormányzat támogatásának köszönhetően többek között egy gyalogátkelő is kialakításra került.

A névtelen hősökre és áldozatokra emlékeztek Makón csütörtök délután. Halmágyi Pál beszédében kiemelte: a II. világháborús emlékműn több száz név olvasható, de ennél sokkal többen haltak meg a harcban.

Latin, francia, angol, német és spanyol nyelven hangzott tegnap a rózsafüzér egy-egy tizede a Makó-belvárosi római katolikus templomban. A plébánia és a SZIGNUM közössége a földrészek békéjéért és gyermekeiért ajánlották fel fohászaikat.

Az őszi lakossági fórumok során többször is felmerült a rágcsálók kérdése a lakótelepek körül. Ezért szervezett irtás történt a Bajcsy-lakótelepnél: a csatornákba mérget helyeztek el a Bogármérnökség Kft. szakemberei.

Marihuána egy makói kertben: három férfi ellen indult eljárás, akik egy makói ingatlanban indiai kendert termesztettek.

A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos szerint célul kell kitűznünk a füst- és dohánymentes Magyarország mielőbbi elérését. Ennek érdekében a teljes tiltás és a meggyőzés politikáját érvényesítené Lázár János. Javaslatcsomagját csütörtökön a Tobacco Hungary konferencián ismertette.

A mai napot pedig Paul McCartney dalával indítjuk!