Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Egyre népszerűbb a női foci Makón

Makón is egyre több lány hódol a labdarúgásnak, csapataik a megyei bajnokságban szerepelnek – írja a csfoci.

Hat éve a makói gumigyár éves sportnapján merült fel, ott dolgozó hölgyek kérésére, legyen Makón női focicsapat. Ők azóta már nagyrészt lemorzsolódtak, ám azóta is jelen vannak a város sportéletében. Jelenleg három női csapata van a Marosmenti UFC-nek. – Felnőtt, U18-as és U14-es gárdáink vannak. Összesen 40-50 lány, nő űzi ezt a sportot Makón, ők a Csongrád megyei felnőtt, illetve lány bajnokságban indulnak – tudta meg a csfoci a lányok edzőjétől, Mazula Zoltántól. Hozzátette, nagy örömére szolgál, hogy idén újra tudtak felnőtt csapatot indítani, hisz két évig ez nem sikerült. – Utánpótlásunk szerencsére már van, egy-két tehetséges játékos eddig a fiúk között focizott, most már bennünket erősítenek – mondta a csapat edzője.

Szinte a kezdetek óta a csapat tagja Semetka Martina, aki kezdetben iskola, majd munka mellett jár edzésekre. – Próbálunk sikeresek lenni, jó a csapat összhang. Makóról, Apátfalváról, Csanádpalotáról és Kiszomborról is járnak játékosok edzésre illetve meccsekre, és egy Békés megyei Szegeden tanuló lány is csapatunk tagja – mesélte a játékos. Az idei felnőtt bajnokságban javuló formát mutatnak, öt fordulóban a három vereségük mellett egy döntetlenjük van, és legutóbb már győzelmet is arattak. 

A Makó környéki települések diákolimpián is szerepeltetik csapataikat, így az utánpótlás biztosítottnak látszik, ám továbbra is toboroznak és szívesen látják a focizni vágyó lányokat.

 

Forrás: csfoci.hu