Hírek Kiemelt hírek Makó

Megújult parkoló és gyalogátkelő is segíti a kórházba érkezőket

Közel 18 millió forintból 40 parkolóhelyet alakítottak ki a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Tagintézményének szakrendelője mögött. A megújult parkoló mellett az önkormányzat támogatásának köszönhetően többek között egy gyalogátkelő is kialakításra került.

– Nem az első alkalom, hogy az összefogásnak a gyümölcsöző eredményeit mutathatjuk be Kallai Árpád főigazgató úrral, hiszen 2014 decemberében és az azt követő időszakban a kórház, illetve a Szakrendelő Intézet infrastrukturális fejlesztésének, bővítésének, felújításának összefogással kapcsolatos beruházását mutathattuk be – emelte ki Farkas Éva Erzsébet, hozzátéve: az önkormányzat a Szakrendelő Intézet előtti közlekedési problémák orvoslásában nyújtott segítséget; az átjáró megterveztetésében és felfestésében, térkövezésben, az útpadka megerősítésében és a parkolóhelyek kialakításában is közreműködtek, illetve Weszelyné Véghseő Henriett Mária önkormányzati képviselő javaslatára nyolc táblát is kihelyeztek, amelyek jelzik, miként közelíthető meg a kórház. A polgármester elmondta: az utóbbi években közel 200 parkolóhelyet alakítottak ki, a könyvtár építésével, illetve a folyamatban lévő fürdőberuházással pedig újabb 300 parkolóhely fog a belvárosban megvalósulni.

navigate_before
navigate_next

– Jó érzés azt tudni, hogy vannak olyan önkormányzatok, amelyek segítik a kórház működését, nemcsak anyagilag, nemcsak az együttműködés lehetőségével, hanem erkölcsileg is – emelte ki Kallai Árpád. A főigazgató köszönetet mondott a makói önkormányzatnak, illetve a magyar államnak is a segítségért. A tavalyi év utolsó negyedévében pályáztak az EMMI, Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a NEAK pályázatára, amelynek célja, hogy a kórház strukturális átalakításával hatékonyabbá tegyék az intézményeket, a dolgozókat és a betegeket is kiszolgálva. A főigazgató szólt arról is, hogy a parkolókra az igény egyre nő, egyre fontosabb, hogy milyen megközelítési lehetőségek, viszonyok és biztonság várja az érintetteket, a felújítással pedig évtizedes elmaradást pótoltak.