Hírek Makó Színes

Lélekképek az idő sodrásában

Lőrincz Mária Magdolna alkotásaiból nyílt kiállítás a József Attila Városi Könyvtár olvasótermében, az Országos Könyvtári Napok részeként és a Magyar Festészet Napja alkalmából. Az idő sodrásában nevet viselő tárlaton két évnyi kísérletezés eredménye látható, a lélekképeknek is nevezett alkotásokat egészen november 17-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Az Országos Könyvtári Napok célja, hogy minél színesebb programpalettával rendelkezzenek a könyvtárak; hogy előadások és író-olvasó találkozók mellett akár kiállítóteremként is működhessenek. Lőrincz Mária Magdolna legutóbb 2011-ben mutatta be műveit a könyvtárban, a mostani kiállításán egy egészen új arcát ismerhette meg a makói közönség.

navigate_before
navigate_next

– Nagy varázsló az, aki azon a nyelven, a színek, a formák, a kontrasztok, a textúrák, árnyalatok, vonalak és foltok nyelvén beszélni képes, és olyat tud mondani, ami kinyitja elénk a világot. Egy ilyen varázslóval tudunk ma diskurálni: Lőrincz Mária Magdolna képein keresztül az emberi életbe belesűrűsödő temérdek érzés világa tekint ránk – mondta el Varga Márta megnyitóbeszédében.

A tetoválótussal és fotópapírral kísérletező festő alkotásainak központi témája az emberek. Mint portálunknak elmondta: érdekli az ember, az emberi lélek, és hogy mi miért történik velünk. Az emberi érzelmek jelennek meg művein, illetve hogy nem mindig tudunk a jelenben lenni; hol a múltban, hol a jövőben vagyunk, ezért is kapta a kiállítás Az idő sodrásában címet.